مرحل تولید حفاظ بوته ای و شاخ گوزنی (خم کار ی)
در این مقاله قصد داریم شما خواندگان عزیز را با فرآیند تولید حفاظ های بوته ای و شاخ گوزنی در صنایع فلزی کاوه آشنا نماییم.
مراحل تولید و ساخت این حفاظ ها عموما در چهار مرحله زیر صورت می پذیرد که در پست های پیشین نیط به آن اشاره نمودیم .
1)برشکاری
2)خم کاری
3)جوشکاری
4)رنگ کاری
در ادامه مرحله خم کاری را را به اختصار توضیخ می دهیم.
روش ساخت حفاظ ها در جزئیات تفاوت های اندکی با یکدیگر دارند،ولی کلیات ساخت آنها تابع یک الگو است.برای برشکاری در ابتدای امر شاخه های میلگرد از نوع استاندارد با نمره 10انتخابی را در اندازه های تیین شده ،که از پیش برای قسمت های مختلف حفاظ در نظر گرفته شده،با متراژ مورد نیاز طبق خواسته کار فرما را می بریم.
با توجه به پست های پیشین ما می دانیم کنه ابتدا شاخه های میلگرد استاندارد نمره 10 را با طول های دلخواه برش می دهیم ،بعد از برش کاری باید شاخه های میلگرد را برای بوجود امدن انحناهای مناسب وارد دستگاه خم کاری نماییم.
برای این کار در ابتدا ر شاخه های مورد نظرمان را که دارای ابعاد یکسانی هستند،را دسته بندی کنیم.(از نظر طول و قطر)همچنین شاخه هایی که باید طبق یک الگو فرم بگیرند را نیز طبقه بندی می کنیم .
در گزشته از دستگاه خم کاری دستی استفاده می شد ولی امروزه به دلیل سرعت پایین این دستگاه از دستگاه تمام اتوماتیک استفاده می شود]که این امر موجب بالا رفتن سرعت کار می گردد.
طرز کار این دستگاه به این صورت است که پس از قرار دادن قالب های مورد نظر ماکه دارای فرم مناسب برای انواع حفاظ ها اعم اط شاخ گوزنی بوته ای و ... است ،شاخه های میلگرد را از سمت ورودی درون دستگاه گذاشته تا فرم دلخئاه مان را بدست اوریم.تعداد میلگرد های کار گذاشته شده 10 عدد است ،که دستگاه در عرض یک ثانیه کار خم کاری را به نحو احسن انجام می دهد.شاید برای شما این سوال بوجود بیاید که چطور شاخهها فرم می گیرند،این دستگاه در درون خود دارای یک قطعه ی متحرک و یک استوانه ی ثابت می باشد .طریقه خم کردن بدین کونه است که قالب متحرک به فرم شاخه مورد نظر به سمت میلگرد و قطعه ثابت حرکت کرده در این صورت میلگرد تمایل به حرکت دارد،اینجاست که قطعه ثابت مانند سد عمل کرده و مانع از جابه جایی میلگرد در نقاط عطف انحنا می شود و بدین صورت شاخه های مابه شکل دلخواه در می آیند.
در فرایند خم کاری(نورد) نه تنها باید صفحه ،میلگرد یا ورق با دقت بسیار بالا تولید شود بلکه میبایست به ویژگیهای دیگر کیفی نظیر صافی سطح، کیفیت گوشهها و ضخامت پروفیل مناسب، خواص مکانیکی مشخص و نداشتن ترک در سطح در انتهای کار نیز توجه زیادی شود.
قسمت اصلی دستگاه خمکاری اتوماتیک که به استوانههایی وصل هستند (معروف به غلطک)، وظیفه اصلی فرم دهی را دارا می باشد . این غلتکها شاخه ها را به سمت خود کشیده پس از وارد اوردن اندکی دما و فشار و فرم آن را به (تا به جایی که در مقاومت آن خللی وارد نشود) فرم داده و به شاخه های حفاظ تبدیل می کند.
- ۹۵/۱۱/۱۷